A.T. Jessiru 12-vuotiaana.

Valio-kantakirjatamma

A.T. Jessiru on 27-vuotias valio-palkittu kantakirjatamma. Jessirun isä on Jessimo, joka on L3 I-palkittu jälkeläisistään. Isän suvun puolelta löytyvät myös valio-orit iiei. Ihmetys ja iei. Primaus.

A.T. Jessirun emä, Tosi-Musta on L3 I-palkittu sekä saanut Suomenratsut Ry:n aatelitamma -tunnustuksen vuonna 2007 jälkeläistensä perusteella. Muun muassa A.T. Pikku-Laku I-palkinnon kantakirjatamma ja A.T. Jesta valio-palkittu tamma. Emänisä on Tosi-Pinko, II-palkinnon kantakirjaori, jonka jälkeläisistä esimerkiksi Tinuri on I-palkinnon kantakirjaori ja tamma Tosi-Tähti valio-palkittu. Sen suvusta emän puolelta löytyy myös ravikuninkaat Ihme-Toti, joka on sen eiii. sekä eei. Puhemies. Eie. valio-palkittu Eri-Musta on sijoittunut toiseksi ja kolmanneksi kuninkuusraveissa.

Jälkeläiset

A.T. Jessiru on luonteeltaan kiltti ja nöyrä. Kantakirjauksessa se on saanut luonteestaan yhdeksikön. Jessiru on periyttänyt laatua ja hyvää luonnettaan jälkeläisilleen sekä jälkeläistensä jälkeläisille.

t. A.T. Pamela(-96) (i. Portteri) on jälkeläispalkittu L3 I-palkinnolla.

Pamelan jälkeläinen A.T. Unikuva (i. A.T. Unikki) palkittiin I-palkinnolla tänä vuonna. A.T. Unikuvan jälkeläisistä Loimihaan Unelma (ei. Varjo-Luonnos) laidunsi Friisin suomenhevostilalla samassa laumassa A.T. Jessirun ja A.T. Pamelan kanssa ja sen jälkeläinen Friisin Emma (i. Friisin Kultapisku) on suomenhevosten show-näyttelyissä Lammilla saanut II-palkinnon.

Pamelalla on yhteensä yhdeksän jälkeläistä, joista A.T. Musta-Soturi (i. A.T. Musta-Ritari) on ollut Harjun Laatuarvostelukarsintojen estekokeen paras kolmevuotias 2012. A.T. Pamelan jälkeläisistä Friisin Silkki on II-palkinnon kantakirjatamma.

t. A.T. Ramona (-01) (i. A.T. Unikki) on kantakirjattu II-palkinnolla pistein 8-7-8/9-8=40.

o. A.T. Kimara (-03) (i. A.T. Unikki), Suomenhevosten show-näyttelyssä Ruokolahdella II-palkinto. 8-7-8-7-7=37. Paras kolmevuotias.

r. A.T. Ukkonen (-05) (i. Raja-Hurrikaani) Tamma- ja varsanäyttely Kiteellä, II-palkinto 8-8-8-7-8-7.

r. A.T. Mikael (-07) (i. A.T. Unikki) on Laatuarvostelukarsinnoissa Harjussa 2011 paras neljävuotias estehevonen.

t. Friisin Säihke (-10) (i. A.T. Musta-Ritari), I-palkinnon kantakirjatamma, joka on saanut luonteestaan yhdeksän. Sen jälkeläinen Friisin Hiisi (i. Friisin Paletti) on kaksivuotiaana näyttelyissä palkittu II- palkinnolla sekä Friisin Safiiri (i. Kuningas Ässä) varsana suomenhevosten show-näyttelyssä Lammilla II-palkinnolla.

t. Friisin Sävel (-11) (i. Friisin Paletti), Tamma- ja varsanäyttely Urjalassa, II-palkinto 7-8-8-7-9-7.

t. Friisin Sinfonia (-12) (i. Friisin Paletti). Sinfonian jälkeläinen Friisin Harmonia (i. Suopellon Muisto) Suomenhevosten show-näyttelyssä Lammilla II-palkinto.

A.T. Pamela

jälkeläispalkittu L3 I-palkinnolla

Friisin Sävel

Friisin Sointu

Jessirun tyttären, A.T. Pamelan tytär

Friisin Miilu

Jessirun tyttärentyttären tytär